Генічеська ОДПІ: результати кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2017 році

Дата: 12.06.2018

Здається тільки почалась кампанія декларування доходів громадян, як вже настав час підводити підсумки. Цьогорічна кампанія декларування засвідчила про підвищення рівня усвідомлення громадянами свого конституційного обов’язку та зростання рівня громадянської свідомості до добровільного процесу декларування доходів, які будуть використані для повноцінного фінансування соціальних проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Фахівці Генічеської ОДПІ ГУ ДФС у Херсонській області доклали також немало зусиль аби досягти високих результатів. У період з 1 січня по 3 травня активно проводилася роз’яснювальна робота стосовно важливості декларування громадянами доходів та своєчасної сплати задекларованих податків, готувалися та розміщувалися в ЗМІ та інтернет-ресурсах інформаційні матеріали на дану тематику, проводилися зустрічі з очільниками органів місцевого самоврядування, громадянам надавалася практична допомога щодо правильності заповнення декларацій про майновий стан і доходи, тощо.

Завдяки активній роботі в даному напрямку, та незважаючи на те, що в податковому законодавстві відбулися зміни стосовно звільнення від обов’язку подання декларацій фізичними особами, які отримали спадщину від членів сім’ї другого ступеня споріднення, кількість поданих у цьому році декларацій становить 7091, що на 133 декларації більше, ніж торік. Задекларовані доходи складають 66,9 млн. грн.., що на 18,6 млн. грн.. більше, ніж у минулому році. Доходи від продажу рухомого майна склали 1,24 млн.грн., від реалізації сільськогосподарської продукції 27,4 млн.грн. Окрім цього, 78 громадян скористалися правом на податкову знижку, що на 13 осіб більше, ніж у 2017 році.

Підсумовуючи вищенаведене хочеться висловити подяку органам місцевого самоврядування, та тим громадянам, які з розумінням та відповідальністю віёднеслися до свого конституційного обов’язку та добровільно задекларували доходи, отримані у 2017 році.

За інф. Генічеської ОДПІ
ГУ ДФС у Херсонській області